Jelenlegi hely

Alkalmi ruha esküvőre, tippek, ötletek

Alkalmi ruha esküvőre, tippek, ötletekA ruhaválasztás nem csak a menyasszonynak és a vőlegénynek szokott gondot okozni esküvő esetén, hanem gyakran a vendégeknek, különösen a hölgyeknek is. Népszerű választás az alkalmi ruha esküvőre, de milyen legyen ez az alkalmi ruha?

Gyakran kisebb a mozgástered, ugyanis az esküvőre meghatározzák, hogy milyen öltözetben illik megjelenni. Ez lehet a ruha színe is, de akár a stílusra vonatkozó kikötésekkel is találkozhatsz. Ha nincs semmilyen kikötés, akkor is vannak elfogadott „szabályok”, melyeket illik követni.

Régi szokás, hogy a vendégeknek nem szabad fehér és piros színű ruhát viselni, és gyakran a feketét is ezekhez a színekhez veszik. Természetesen ez a szabály nincs kőbe vésve, de különösen hagyományos esküvőkön érdemes lehet követni.

Alkalmi ruha választása esetén érdemes figyelembe venni, hogy milyen szertartáson kell megjelenni benne. Ha templomi esküvő lesz, akkor a vállakat, karokat el kell takarni a templomban, vagy ilyen ruhát kell választani, vagy legyen nálad egy kendő vagy egy felső, amit magadra tudsz teríteni. Polgári esküvő esetén nincsenek ilyen kötöttségek, szinte bármilyen alkalmi ruha megfelelő a jó ízlés határain belül.

Ha lakodalmi összejövetel is lesz, akkor érdemes figyelembe venni, hogy az esküvői ruhában több órát kell eltölteni, és mozogni, táncolni is fogsz majd. Érdemes tehát kényelmes ruhát választani erre az időszakra mindenképpen.

Back to top