Jelenlegi hely

Gyakori szemműtét kérdések

A kontaktlencsékkel, szemüvegekkel járó kellemetlenségek miatt egyre többen vannak, akik lézeres szemműtéten gondolkodnak. A látásjavító kezelés előtt érdemes begyűjteni minél több információt, összehasonlítani az egyes klinikákat. Lássuk a szemműtét előtti gyakori kérdéseket.

Milyen típusú kezelést válasszunk?

A legolcsóbb kezelés a PRK, melyből több különböző kezelés is létezik. A legegyszerűbb a nem személyre szabott PRK. Ez a legolcsóbb, de az ára nem sokkal marad el a személyre szabott PRK kezeléstől, amely sokkal jobb eredményt fog jelenteni. A harmadik típus a No-Touch PRK, melynél egyáltalán nem érnek a szemhez a kezelés során.

A következő szint a FEMTO kezelés, melyhez már két lézerre van szükség, az ára is magasabb emiatt. FEMTO kezelések után nincs fájdalom, idegentest érzés, és a felépülés is sokkal gyorsabb.

Tényleg ne válasszuk a LASIK kezelést?

Sok helyen olvasni, hogy nem ajánlják a LASIK típusú kezelést, és több klinika egyáltalán nem végez ilyet. A LASIK súlyos szövődménnyel járhat, így nem ajánlott választani.

Érzünk fájdalmat a kezelés során?

Bármelyik kezelést is választjuk, fájdalommentes szemműtétben lesz részünk. A PRK kezelések után azonban 2-3 napig idegentest érzés léphet fel.

Mennyi ideig tart a kezelés?

A szemműtét mindössze perceket vesz igénybe, nem is kell befeküdni a klinikára. Másnap azonban egy kontrollra vissza kell menni, és a kezelést követő hetekben, hónapokban többször is.

Back to top