Jelenlegi hely

Gyerekszoba tapéta választási tippek

Gyerekszoba tapéta választási tippekAmikor a szobák falainak díszítéséről, védelméről van szó, akkor több lehetőségünk is van. Az egyik legnépszerűbb a tapétázás, amivel könnyedén lehet egyedi, díszes falakat varázsolni otthonunkba. A tápétázás különösen gyerekszoba esetén jó megoldás, ugyanis a gyerekek szeretik a játékos, mesés falakat, melyeket festéssel elkészíteni gyakran szinte lehetetlen. A gyerekszoba tapéta felrakása, cseréje azonban nagyon egyszerűen, gyorsan megoldható.

Gyerekszoba tapéta választásakor vegyük figyelembe, hogy a gyerekek idejük nagy részét a szobájukban töltik. Amíg felnőtt korban a lakás minden részében ügyködünk, többet jövünk-megyünk, addig a gyerekek egy szobában lesznek nagyon sokat. Olyan tapétát kell ebbe a szobába választani, amiben hosszú időt szívesen töltenek el a gyerekek. Ehhez pedig figyelembe kell venni a gyerekek életkorát, érdeklődési körét.

Csecsemők, kisgyerekek esetén általában az élénkebb színek és a mesehősök, mesefigurák dominálnak. Ahogy nőnek fel a gyerekeket, úgy változik az érdeklődésük is, és a mesefigurákat másik mesék, tv-műsorok, hírességek váltják fel. Fel kell tehát arra készülni, hogy gyakran kell majd tapétát cserélni. Emiatt gyakori megoldás, hogy tapéta helyett posztereket, falmatricákat alkalmaznak inkább, ezeket sokkal gyorsabb lecserélni, olcsóbbak, és nem kell a teljes falat újratapétázni, ha változtatni akarunk a gyerekszoba falán.

Back to top