Jelenlegi hely

Hivatalos céges dokumentumok típusai

Hivatalos céges dokumentumok típusaiA céges ügyintézések, a vállalkozások működése során több számos alkalommal szükség van hivatalos dokumentumok, iratok beszerzésére, bemutatására. Szerencsére ezeket a dokumentumokat ma már az internetről is beszerezhetjük. Lássuk, melyek a legnépszerűbb hivatalos céges dokumentumok.

Cégkivonatok

A legnépszerűbb dokumentum a cégkivonat. Cégkivonat lehet ingyenes, hiteles, közhiteles és ún. Apostille formában. A cégkivonatok tartalmazzák a cégek cégbíróság által kezelt, éppen aktuális adatait. Mindegyik cégkivonat igényelhető online, a közhiteles és az Apostille cégkivonat azonban mindenképpen papír alapon, fizikai formában fog megérkezni.

Cégmásolat

A cégmásolat hasonló a cégkivonathoz, azonban nem csak az aktuális adatokat tartalmazza, hanem a korábbi, már törölt adatokat is. A cégmásolat tehát egy vállalkozás teljes történetéről ad információkat.

Mérleg, eredménykimutatás

A mérleg a cég egy évi mérlegét mutatja meg, elektronikus vagy papír alapú formában. Hasonlóan a cégkivonathoz, a mérleg is hitelesítve érkezik, és az adott cég egy évre vonatkozó vagyonát, eszközeit, forrásait mutatja be.

Társasági szerződés

A társasági szerződés a gazdasági társaság alapításához szüksége okirat. Feladata, hogy hosszú távon meghatározza a tagok egymáshoz való viszonyát. A társasági szerződés tartalmát, a törvényi keretek között, szabadon lehet megállapítani.

Céges névjegy

A céges névjegy feladata, hogy egy adott cég adatait hiteles forrásból biztosítsa. Igénylése a cégkivonathoz hasonlóan történik.

Back to top