Jelenlegi hely

Lehetséges a környezetbarát ruha vásárlás

Lehetséges a környezetbarát ruha vásárlásA környezettudatosság és a fenntarthatóság ma már az élet számos területén komoly szerepet játszik az emberek számára. A környezetvédelem a vásárlási szokásokra is nagy hatással van, egyre többen próbálnak környezettudatosan öltözködni és ruhákat vásárolni. Szerencsére ma már ez minden eddiginél könnyebben megoldható. Nézzük meg, hogyan.

A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás a használt ruha vásárlása. Minél kevesebb használt ruha kerül kidobásra, annál kevesebb új ruhát fognak a gyártók készíteni. Persze nem biztos, hogy ezek a használt ruhák környezetbarát módon készültek, amikor gyártották őket, de az újrafelhasználásnak köszönhetően környezetbarát ruhának számítanak. Használt ruhákat lehet a helyi turkálóban is találni, de egyre több webáruház is árusít használt ruhákat, így akár ki sem kell mozdulni a vásárláshoz, ugyanúgy megrendelhetők, mint az újak.

Új ruhák között is lehet etikusakat találni, pl. az újrahasznosított anyagból készülőket. Szemben a használt ruhákkal, az újrahasznosított ruhák általában drágábbak, mint az újak, viszont a kis plusz költségért cserébe új ruhát kapunk. A környezettudatosság szempontjából ez azért nem olyan jó választás, mint a használt ruhák vásárlása, de még mindig sokkal jobb, mint ha mindig csak teljesen új ruhákkal érjük be. Az új ruháknál maximum arra lehet figyelni, hogy környezettudatosan készítsék őket, de ezt nem lehet még annyira sem ellenőrizni, mint azt, hogy tényleg újrahasznosított anyagból készül-e egy ruhadarab.

Back to top