Jelenlegi hely

Milyen fogfehérítési módszerek vannak?

Milyen fogfehérítési módszerek vannak?A fogak színe, ápoltsága jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy milyen véleménnyel vagyunk magunkról, valamint a mások általi megítéléshez is. Gyakori probléma, hogy a fehér színű fogak helyett idővel sárgás, elszíneződött lesz a fogsorunk, és fogfehérítésben gondolkodunk. Mutatjuk, hogy ilyen esetben milyen lehetőségeink vannak.

A fogfehérítés két csoportra bontható, az egyik az otthoni, a másik pedig a rendelőben, fogorvos által elvégzett fogfehérítés. Mindkét eljárással hasonlóan jó eredményeket lehet elérni, különbséget a tartósságban tapasztalhatunk, az otthoni eljárás általában kb. 1 éven át nyújt kiváló eredmény, a fogorvos által végzett fogfehérítés viszont akár ennek a duplájáig is tartós maradhat.

Az otthoni fogfehérítés egy ún. sín segítségével történik. A saját foglenyomatunk alapján elkészítenek egy egyedi sínt, ebbe pedig speciális fogfehérítő anyagot helyeznek el. Ezt követően készítenek egy tervet, amiben megadják, hogy a következő kb. 1 hetes intervallumban melyik nap mennyi ideig kell viselni a sínt az eredményességhez. Fontos, hogy a meghatározott időket, nem szabad éjjel-nappal viselni a sínt a hófehér fogak reményében. A megoldás előnye, hogy otthon akkor tudjuk viselni a sínt, amikor szeretnénk, nem vagyunk időhöz kötve.

A fogorvosi fogfehérítést is egy hasonló fehérítő anyaggal végzik, viszont a kezelés sokkal gyorsabb, gyakran pár óra alatt kész is van. Amire fel kell készülni, hogy mindkét megoldás után érzékenyek lehetnek a fogak.

Back to top