Jelenlegi hely

Milyen gyakran érdemes nőgyógyászati vizsgálatra menni?

Milyen gyakran érdemes nőgyógyászati vizsgálatra menni?Legyen szó bármilyen egészségügyi területről, a különböző szűrővizsgálatok, vizsgálatok a megelőzés és a diagnosztizálás elengedhetetlen részét képezik. Az egyik ilyen szűrővizsgálati csoport a nőgyógyászati vizsgálatok, melyeket rendszeresen érdemes elvégeztetni. Nézzük meg, hogy mit jelent a rendszeresség.

Ha panaszok nem jelentkeznek, akkor az általános ajánlás az, hogy évente legalább egyszer ajánlott részt venni egy részletes nőgyógyászati vizsgálaton. A biztonság kedvéért lehet persze sűrűbben is menni, különösen idősebb korban, vagy ha valakinek a saját vagy hozzátartozójának kórtörténete alapján nagyobb az esélye bizonyos egészségügyi problémákra.

Azok, akiknek egészségügyi gondjai vannak, vagy nagyobb az esélyük valamilyen betegség kialakulására, általában háziorvosuktól, kezelőorvosuktól tudják megkérdezni, hogy az adott helyzetben milyen sűrűn ajánlott számukra egy nőgyógyászati vizsgálatra bejelentkezni.

A szűrés során a nőgyógyász szakorvos egy részletes, mindenre kiterjedő vizsgálatsorozatot végez el. Ha van valamilyen korábbi probléma a felmenők között, akkor az általános vizsgálatok során ezek tüneteire nagyobb figyelmet szoktak szentelni az orvosok.

Back to top