Jelenlegi hely

Mitől függ a céges dokumentumok ára?

Mitől függ a céges dokumentumok ára?A mai digitális világban minden eddiginél könnyebb olyan hivatalos céges dokumentumokat beszerezni, mint pl. a cégkivonat, cégmásolat. Nem mindegy azonban, hogy mikor melyik dokumentumot igényeljük, ugyanis tartalmuk mellett a céges dokumentumok ára is különböző. Ne fizessünk tehát drágább dokumentumért, ha nincs szükségünk a plusz szolgáltatásokra, jellemzőkre.

A legolcsóbb dokumentum a névjegy, mivel a cég nevét, címét, statisztikai számjelét és a cég bankszámlaszámait tartalmazza.

A következő árszintet a hiteles cégkivonat jelenti, amelyre legtöbbször szükség van, a cégjegyzék éppen aktuális adatait tartalmazza. Ha idegen nyelvű hiteles cégkivonatra van szükségünk, akkor azért is pluszban fizetnünk kell, de még mindig olcsóbban kijövünk így, mintha egy fordítóiroda készítené el a fordítást.

A cégmásolat nagyon hasonló a cégkivonathoz, de visszamenőleg is tartalmazza azokat az információkat, melyek törölve lettek már a cégjegyzékből. Ennek megfelelően az ára is magasabb természetesen.

Nem csak a dokumentumok tartalma, hanem a hitelesítés módja is befolyásolja az árakat. A közhiteles dokumentumok jelentik a legmagasabb hitelesítési formát, ennek megfelelően az áruk is magasabb. Cserébe azonban mindenhol kötelesek elfogadni a közhiteles cégkivonatot, cégmásolatot.

Ha külföldön szeretnénk felhasználni egy cégkivonatot, akkor kell a legmélyebben a zsebünkbe nyúlni, ugyanis ún. Apostille cégkivonatra lesz szükségünk, melynek ára kb. 4-szerese a hiteles cégkivonat árának.

Back to top