Jelenlegi hely

A mobil klímák előnyei

A mobil klímák előnyeiAz emberek egy része gyakran a nyári forróságban jön rá arra, hogy klímára lenne szüksége ahhoz, hogy el tudja viselni a forróságot. Ilyenkor két lehetőség van, vagy találunk egy szakembert és vásárolunk egy fix klímát, vagy pedig a mobil klíma. Utóbbit fogjuk jobban szemügyre venni.

A mobil klíma egyik legfontosabb előnye, különösen a nyári főszezonban, hogy nincs szükség szakemberre, nincs szükség beszerelésre, csak megvásároljuk a mobil klímát és azonnal használhatjuk is. Fix klíma esetén sokkal nehezebb a helyzet, mindenképpen szakember kell hozzá, mert engedélyhez kötött a fix klíma beüzemelése, és a szerelés sem mindig megy egyik napról a másikra.

Több más szempontból is egyszerűbb a helyzet mobil klíma esetén. Ilyen pl. az, hogy nincs szükség átalakításra a lakásban, mint fix klíma esetén. A mobil klíma a helyiség bármelyik részében elhelyezhető, itt is meg kell persze oldani a víz elvezetését, de ezt egy nyitott ablakon is ki lehet vezetni, vagy végső esetben vödörbe gyűjteni a vizet.

A mobil klímák további előnye, hogy magunkkal tudjuk őket vinni oda, ahol éppen vagyunk. Ez azt jelenti, hogy akár délelőtt az irodát, délután otthon a nappalit lehet hűteni egy mobil klímával, nem kell tehát két klímára beruházni ilyen esetben.

Hátrányai is vannak azért a mobil klímáknak, különben mindenki csak ilyet használna. Hátrány pl. a hangos működés, mivel a berendezés a szobán belül található. Nem csak hangosabbak ezek a klímák, mint a split klíma, hanem kevésbé hatékonyak is.

Back to top