Jelenlegi hely

Nyaralj a Balaton déli partján

Nyaralj a Balaton déli partjánHa a nyaralás megszervezéséről van szó, akkor két lehetőség van, az itthoni vagy a külföldi nyaralás. Ha hazai nyaralásról van szó, akkor legtöbben a Balaton partján veszik célba. Itt is felmerül aztán a kérdés, hogy melyik a jobb, az északi vagy a déli part. Nézzük meg kicsit részletesebben a déli part előnyeit, vonzerejét.

A déli partról általában azt tartják, hogy a strandolás partjáról van szó. Nem véletlenül van így, ugyanis a déli parton a víz sokkal kisebb, mint az északi parton, így különösen a családok, de mindenki más is gyakran a déli partot választja, ha pihenéssel, strandolással akarja eltölteni a nyaralását.

A déli parton olyan népszerű üdülővárosok vannak, mint pl. Siófok, Zamárdi vagy Fonyód, akik pedig kisebb településen pihenne inkább, választhatja pl. a máriafürdői vagy a balatonszemesi szállásokat. Balatoni szállás választásakor érdemes azért mind a település méretét, mind a szállás parttól való távolságát mérlegelni. Ha minden nap több óra gyaloglással telik a part és a szállás között, akkor nem biztos, hogy élvezetes lesz a nyaralás. Szintén sok múlhat a szállás felszereltségén is. Valószínűleg nem a szálláson fogjuk eltölteni a nyaralásunkat, de azért nem árt, ha jól lehet pihenni a szálláson, és kulturált körülmények között tölthetjük el az időt.

A Balaton déli partja sem feltétlenül kell, hogy kizárólag a strandolásról szóljon, számos látnivaló, nevezetesség található a déli parton.

Back to top