Jelenlegi hely

Szereléssel együtt vásároljunk klímát

Szereléssel együtt vásároljunk klímátAz egyre forróbb nyarak elviselését a klímák teszik lehetővé sokak számára. Manapság azonban már nem olyan egyszerű klímát vásárolni, mint néhány éve, köszönhetően a megváltozott jogszabályoknak. Legtöbben emiatt olyan kereskedőket preferálnak, melyek a készülékek árusítása mellett be is szerelik azokat.

A jogszabályok

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság szabályozása szerint magánszemélyek csak akkor vásárolhatnak klímát, ha beszereléssel együtt vásárolják, vagy rendelkeznek egy regisztrált klíma szerelő szakember által kiállított, személyre szóló tanúsítvánnyal.

Hatás a vásárlási szokásokra

Az új szabályozás természetesen jelentősen megváltoztatta a vásárlási szokásokat is. Ma is vannak, akik saját maguk próbálják meg beszerelni a megvásárolt klímákat, de két nagy csoportot különíthetünk el a vásárlók közül: akik beszereléssel együtt vásárolnak, és akik csak készüléket keresnek. A legnépszerűbb megoldás, különösen főszezonban a szereléssel együtt történő klíma vásárlás. Ez elsősorban kényelmet, de emellett általában megtakarítást is jelent. Általában alacsonyabb a beszerelés és a klíma ára együttesen, ha ugyanaz a cég végzi mindkét feladatot.

Garancia, szerviz esetén is előnyös

Nem csak a beszereléskor, hanem később is előnyös, ha ugyanaz a cég végezte mindkét feladatot. Probléma esetén nem kell attól tartani, hogy a két fél egymásra mutogat, hogy próbálják hárítani saját felelősségüket.

Back to top