Jelenlegi hely

A térkövek csoportosítása

A térkövek csoportosításaAz udvar kialakításához, bejáró elkészítéséhez az egyik legjobb megoldás a térkövezés. Ahhoz, hogy a lehető legjobb térkövet válaszd ki magadnak, szükség van arra, hogy ismerd a lehetőségeket. Nézzünk meg néhány szempontot, melyek alapján el lehet dönteni, hogy milyen térövet válassz.

Ha a kinézet fontos, akkor a térkő színe lesz az egyik csoportosítási szempont. Legtöbben a szürke térköveket kedvelik, de ez nem azt jelenti, hogy csak ilyet lehet választani. Szinte minden színben választható térkő, de azért a rikító változatok helyett érdemes a szolidabbakat előnyben részesíteni, és arra is ügyelj, hogy a ház összképéhez is passzoljon a választott szín.

A térkő anyaga alapján történő csoportosításban egyértelműen a beton térkövek a kedveltek. A beton strapabíró, bármilyen feladatra tökéletesen alkalmas, fagyálló és csúszásmentes is. Ha a funkciók helyett inkább az elegancia a fontos, akkor a porcelán térköveket is lehet vásárolni. Ez drágább, sokkal szebb, viszont nem olyan jól bírja a használatot, pl. kocsibeállóhoz nem biztos, hogy jó választás. Aki a régiesebb stílust kedveli, annak a beton mellett a bazalt és a gránit térkő nyújt választási lehetőséget. Ezek kevésbé szabályos alakúak, ezért esztétikailag a beton térkövek mögött vannak, viszont nagyon jó teherbírással rendelkeznek.

A térkő alakját tekintve a legnépszerűbb a hullámos szegélyű térkő, mivel nagyon jól mutat nagy területek térkövezésénél. Szinén nagy területeknél ajánlott a gyephézagos térkő, amely a vízelvezetésben is sokat segít.

Back to top